Udruženje ‘’Biti novinar’’ Tuzla Vam dostavlja

POZIV ZA PRISUSTVO PRESS KONFERENCIJI POVODOM TREĆE DODJELE NOVINARSKE NAGRADE ‘’NINO ĆATIĆ’’

Poštovani, treća dodjela novinarske nagrade “Nino Ćatić” bit će održana 10. jula 2022. godine u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, a u sklopu godišnjice obilježavanja genocida u Srebrenici.

Tim povodom pozivamo Vas na press konferenciju koja će biti održana u srijedu, 15. juna u 11:30 sati u prostoru multimedijalne sale u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari.

Na press konferenciji će se obratiti:

Emina Hodžić (Sarajevo), Dino Durmić (Tuzla), inicijatori ideje o dodjeli novinarske nagrade Nino Ćatić i član Organizacionog odbora Adem Mehmedović (Srebrenica).

Nakon press konferencije bit će objavljen i ovogodišnji konkurs za dodjelu novinarske nagrade Nino Ćatić u pet kategorija čija je tema: „Srebrenica – evropska odgovornost i historija!“.

Press konferenciji će prethoditi polaganje cvijeća i odavanje počasti žrtvama genocida u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari u 11:00 sati.

Također, nakon press konferencije bit će održano predavanje za studente Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva čiji je moderator uvažena ratna novinarka Admira Bakić, v.d. direktorica Radio televizije Tuzlanskog kantona, a koja je veći dio profesionalne karijere posvetila izvještavanju o genocidu i događajima u i oko Srebrenice.

Nadamo se da ćete prilagoditi svoje obaveze i prisustvom ovoj aktivnosti pružiti podršku i ovogodišnjoj dodjeli nagrade i o istoj izvijestiti u svojim cijenjenim medijima.

Molimo Vas da nam potvrdite Vaše prisustvo putem e –maila  bitinovinar@gmail.com.

S poštovanjem

Emina Hodžić i Dino Durmić, inicijatori ideje dodjele novinarske nagrade Nino Ćatić

Udruženje ‘’Biti novinar’’ Tuzla

lektor Jasmin Memija